Recensioner

Flipp eller flopp? Vi synar alla svenska casinon!

När SveaCasino.se bedömer och betygsätter online casinon gör vi det utifrån flertalet kriterier. Våra casinorecensioner är utförda av experter med många års erfarenhet. Du hittar först boxar med populära filtreringar och längre ner alla våra recensioner.

Alla casinos

Namn Totalbetyg Popularitet Användbarhet Kundtjänst Lanserades
10Bet 61 67 78 75 2003-03-10
666 Casino 60 53 69 62 2017-10-09
888 77 87 68 37 2006-01-01
ATG 54 70 87 12
Barbadoscasino 39 40 63 37
Bertil 72 70 91 26 2006-01-01
bet365 78 96 73 100 2000-01-01
Betfair Casino 67 94 68 37 2000-01-01
Bethard 75 97 92 50 2014-12-03
Betsafe 90 89 97 75 2006-01-01
Betsson 94 98 97 75 2002-05-01
Betway 83 86 75 87 2006-01-01
bwin 59 70 79 50 1997-01-01
CampoBet 62 56 55 100 2018-02-11
Casimba 62 69 92 62 2017-10-01
Casino Gods 62 55 71 31
Casino Heroes 69 89 81 50 2014-05-31
Casino Planet 66 58 85 80 2021-03-01
Casino Room 75 87 92 87 2005-01-01
Casinostugan 83 78 90 75 2014-08-10
Casumo 90 96 92 62 2012-09-02

Hur recenserar vi svenska casinon på nätet?

För att säkerställa att vi täcker all nödvändig information som våra läsare kan behöva för att välja casino har vi tagit fram en checklista med fyra huvudpunkter: 

1. Vi undersöker hur populärt casinot är

Innan vi granskar casinot mer närgående tittar vi på den övergripande bilden.

Hur populärt är egentligen det här casinot? Känner folk i allmänhet till det eller är casinot relativt okänt?

Hur påverkar populariteten vårt casinobetyg?

2. Vi tittar på bonusvillkoren och kampanjutbudet

Många casinon erbjuder en välkomstbonus till nya spelare. Vi granskar den och eventuellt andra erbjudanden för att få en bild av hur villkoren ser ut. Är bonusen så förmånlig som den verkar? Det tar vi reda på. 

Välkomstbonusar och omsättningskrav

När det kommer till bonusar tittar vi först på själva välkomstbonusen. 

De flesta casinon erbjuder nämligen en sådan för att få just dig som sin kund och vi ser helt enkelt till att du får ut det bästa av erbjudandet. 

Men är alla bonusar rättvisa och schyssta? Tyvärr inte. 

Omsättningskrav spelar en stor roll i huruvida bra bonusen är. 

Spelutbudet spelar förstås också en viktig roll. 

Gillar du att spela slots eller ännu hellre bordsspelen i live casinot?

Beroende på vilken typ av spel du föredrar så är vissa casinon givetvis ett bättre val än andra. 

Free Spins

Free spins är en annan uppskattad casino bonus som erbjuds för att locka spelare att registrera sig hos casinot. 

Eftersom många casinon erbjuder de här typerna av bonusar kollar vi på hur stor insats som krävs, uttagsmöjligheterna, omsättningskrav och variation.

Är du en nybörjare när det gäller casinon är till exempel free spins väldigt användbara för att ge en inblick i dynamiken som slots erbjuder. 

Kampanjer

De bästa casinona erbjuder inte enbart en välkomstbonus till nya spelare utan även kontinuerliga kampanjer.

Som spelare kan det vara svårt att hålla koll på alla olika kampanjer och erbjudanden, men det behöver du inte oroa dig för. 

Våra casino recensioner uppdateras kontinuerligt och på så sätt behöver du aldrig missa nya, spännande erbjudanden. 

Hur påverkar bonusvillkoren vårt casinobetyg?

3. Vi bedömer sajtens användarvänlighet

Det räcker inte enbart med att erbjuda tusentals slots och en bra välkomstbonus. 

Ett bra casino har även satsat på att erbjuda en användarvänlig sajt där man som spelare enkelt hittar det man söker och där informationen är tydlig, rakt igenom. 

Först och främst synar vi licensen

Den 1 Januari 2019 trädde en ny svensk spellag i kraft. En strikt lag som sätter spelarna i första rummet.

De casinon som har den svenska licensen har krav på sig att upprätthålla hög standard och värna om sina spelare ur flertalet aspekter. De ska helt enkelt erbjuda en säker spelmiljö. 

Vi på SveaCasino rekommenderar enbart spel på svenska casinon och avråder från spel hos olicensierade sajter. 

Vi testar spelen och kikar på vilka speltillverkare som finns tillgängliga

  • Slots

En av de enklaste och mest populära speltyperna när det gäller landbaserade casinon är slots, en spelform som har vuxit enormt och utvecklats dramatiskt även online de senaste tio åren. 

Tack vare uppfinningsrikedomen hos speltillverkarna går det i dag att spela mångfacetterade slots med såväl spännande bonusfunktioner som vinstmöjligheter. 

Du kommer att märka att det finns massor av olika teman och typer av slots att välja mellan och när det kommer till casinonas utbud täcker vi alla aspekter i våra recensioner. 

  • Live dealer-bord

Live casino är en av de nyaste innovationerna i spelindustrin och vi testar givetvis dem också. 

Livesända spelbord med en professionellt tränad dealer är nästan som att sitta vid ett landbaserat spelbord – men med bekvämligheten att du kan sitta hemma. 

I dagens live casinon hittar du en uppsjö av olika bordsspel såsom Blackjack, Roulette, Baccarat, casino Hold’em och mycket mer. 

Tillgängliga speltillverkare

I dag finns det mängder av prisbelönta speltillverkare runt om i världen som designar innovativa slots och bordsspel.

Vilka speltillverkare har casinot satsat på att samarbeta med? Det här tittar vi på när vi bedömer casinot eftersom det säger mycket om casinots ambitioner. 

Exklusiva spel

Vissa casinon har exklusiva samarbeten med en del speltillverkare.

Det innebär att deras spelbibliotek är packade med spel som enbart exklusivt erbjuds på dessa sajter. 

Och självklart är då det här något som vi tar upp och berättar mer om i våra recensioner. 

Vi bedömer hur mobilvänligt casinot är

Allt fler casinon optimerar sina sajter för mobilanvändare

Det beror på att fler spelar i mobilen i första hand i dag och utvecklingen måste därför givetvis hänga med. 

Genom att använda sig av HTML5, den teknik som främst används i detta syfte, kan casinona skapa spel som funkar i alla sorters enheter eller skärmstorlekar. 

Många casinon har också utvecklat sin alldeles egna app för iOS eller Android, något som underlättar och snabbar på spelprocessen för dem som främst vill spela i mobilen. 

Hur påverkar användbarheten vårt casinobetyg?

Vi granskar deras betaltjänster

Rent idealistiskt väljer du säkert gärna ett online casino som erbjuder ett stort utbud av olika insättnings- och uttagsmöjligheter.

Men det här kan skilja sig ganska mycket hos olika casinon.

I våra recensioner av casinon listar vi alla tillgängliga betaltjänster för att ge dig en inblick i hur möjligheterna ser ut hos just ditt kommande casino. 

Vi har också recenserat olika betalningstjänster i sig och vill du veta mer om hur en specifik betaltjänst fungerar är det bara att läsa den i en av våra guider. 

Vi tar reda på vad casinots övergripande RTP är

De mest populära casinona brukar vara uppriktiga och tydliga med vad deras genomsnittliga RTP (Return To Player) är när det gäller deras casinospel. 

Till exempel, om casinots genomsnittliga RTP är 96,50% innebär det att casinot betalar ut 96,50 kronor per 100-lapp. Även om detta kan vara lite missvisande.

Man ska nämligen komma ihåg att RTP handlar om det långa loppet och det innebär därför inte att du får tillbaka 96,50 kronor per automatik så fort du stoppar in 100 kronor i ett spel. 

RTP:n gäller för hundratals eller till och med tusentals spelare och snurr, så det du får tillbaka kan vara både högre men också lägre än så. 

Vi spanar in på vilket sätt de jobbar för ansvarsfullt spel

Spel på nätet ska vara underhållande men det är minst lika viktigt att spelandet är ansvarsfullt. Ett ansvar som till stor del också ligger på operatörerna.

De mest populära casinona har satsat på ansvarsfullt spelande, något som också numera är ett krav från Spelinspektionen om man vill ha en svensk spellicens. 

Hos dessa casinon hittar du därför såväl självtester och avstängning som olika spelgränser. 

Casinona har ofta en särskild avdelning för detta och där hittar du information om vad ansvarsfullt spel innebär samt på vilket sätt casinot arbetar med detta. 

Du hittar också nummer och hemsidor till föreningar och företag som kan hjälpa dig eller en anhörig om det finns en risk för spelmissbruk. 

När vi bedömer casinot tittar vi på allt det här. Tar casinot det här på allvar?

4. Vi försäkrar oss om att de erbjuder en bra kundtjänst

Det är viktigt att man spelar hos ett casino som bryr sig om bra service, anser vi. Kundtjänsten hos ett casinot kan ge en bra hint om det. 

När vi testar supporten utgår vi från följande faktorer:

Tillgänglighet

Casinon med högt betyg av oss har oftast satsat på en support som finns tillgänglig dygnet runt och som erbjuder hjälp på svenska. 

Hur påverkar kundtjänsten vårt casinobetyg?

Snabbhet

Hur snabbt får man hjälp egentligen? Vi testar detta när vi bedömer supporten. Det bästa är förstås om man får hjälp inom ett par sekunder eller max någon minut. 

Olika kontaktmöjligheter

En del föredrar telefonsupport och andra mejl.

Livechatt är en annan möjlighet som får klassas som det snabbaste alternativet, där får man oftast hjälp inom max en minut. 

Vill man erbjuda sina spelare variation så har man som casino satsat på såväl telefon och mejl som livechatt-support och det här tar vi givetvis med i vår bedömning. 

Får man verkligen hjälp?

Vi har stött på casinon där supporten är såväl snabb som tillgänglig men där vi faktiskt inte fått svar på vår fråga. 

Hur villig är casinots kundtjänst att faktiskt hjälpa dig och kolla upp det du undrar över? 

Vi testar detta och har självklart med det i åtanke när vi betygsätter casinot. 

Vilka faktorer påverkar casinobetyget?

Olika typer av casinon som vi recenserar

I dag kan man som casino nischa sig på olika sätt och därför finns det olika sorters casinon som vi recenserar. Nedan ser du några av de mest vanliga typerna av casinon som vi bedömer:

”Klassiska” casinon

Casinon som kategoriseras som mer klassiska bjuder på en salig mix av underhållning. Helt enkelt ett casino där du hittar en blandning av videoslots och bordsspel, live casino och andra nischer som exempelvis skraplotter och bingo. 

Renodlade live casinon

Eftersom live casino är en spelform som växer finns det flertalet casinon som satsar på att enbart erbjuda denna spelform, renodlade live casinon helt enkelt. 

I dessa casinon hittar du professionella dealers vid spelbord som Roulette, Blackjack, Baccarat och Poker som resulterar i en autentisk landcasino-känsla men i din dator eller mobil. 

Du kan också hitta ett stort utbud av spelshower såsom Wheel of Fortune-inspirerade Dream Catcher och Spin a Win-spel. 

Mobilcasinon

Det finns casinon som i dag satsar på att vara renodlade mobilcasinon

Allt som oftast har de också en sajt som du kan surfa in till i datorn också men man kan ganska snabbt se att sajten inte är särskilt anpassad för dator. 

Dessa sajter blir lätt lite “platta” enligt oss och i ärlighetens namn, lite tråkiga. 

Eftersom renodlade mobilcasinon främst är skapade för mobil brukar dessa sajter ha en lättnavigerad design med smarta verktyg, anpassade för mobilskärmen. 

Här har vi förstås aktörer som tagit fram bättre produkter än andra och därför bedömer vi även detta, när vi recenserar mobilcasinon. 

Slutsats

Sammanfattningsvis kan vi slå fast att det nödvändigtvis inte behöver vara jättesvårt att hitta ett bra casino. Man behöver bara göra lite research först, något som vi på SveaCasino.se hjälper dig med och har gjort åt dig i våra recensioner.

Så länge casinot är licensierat av Spelinspektionen, eventuellt erbjuder en bra och rättvis välkomstbonus samt har ett brett utbud av casinospel kan det nästan inte slå fel.

Men eftersom alla har olika smak och efterfrågar olika saker kan det vara bra att jämföra casinon.

När det gäller jämförelse av bonusar, spelutbud och casinon finns vi helt enkelt här för dig. Det är alltid du som läsare och spelare vi har i åtanke och sätter i första rummet i våra recensioner och när vi bedömer casinon.